Home » D-ale lui Tulli » Tragedia din Colectiv în mass-media și Facebook.

Tragedia din Colectiv în mass-media și Facebook.

În preambulul acestui articol, țin să menționez faptul că nu sunt un ascultător al formației Goodbye to Gravity și nici al vreunei trupe sau gen derivat rock-ului. Tragedia din Colectiv este regretabilă și nu voi minimiza urmările acestui eveniment. Condoleanțe familiilor victimelor decedate din incendiu și sper ca orice inițiativă umanitară și de solidaritate să minimalizeze această tragediei.

        D-ale mass-mediei

Aseară mă uitam pe DIGI 24 la un calup de știri, când au întrerupt programul cu un Breaking News. De obicei, când e un Breaking News pe acel post de televiziune, înseamnă că s-a întâmplat ceva serios în clubul Colectiv. Schimb puțin programul la două televiziuni ce oferă de obicei titluri senzaționale: România TV și Antena 3. Și am regretat: televiziunile astea în goana după senzațional și rating au pus burtiere de jumătate de ecran cu titluri pompoase precum ,,Medicii resuscitează tinerii pe asfalt’’. Pe lângă asta, cameramanii celor două televiziuni încercau să se apropie de locurile unde medicii resuscitau acele victime, nu contau că erau arse, însângerate, pur și simplu veneau ăia cu camerele și crainicii emisiunilor pregăteau deja telespectatorii pentru o tragedie: bine a zis un mare clasic în viață că nu mai există demnitate când mori. Astăzi nu a mai avut rost să mă uit, că e cam ceea ce am zis mai sus.

        Facebook: Fanatici vs. rockeri și baluri anulate.

Mulțumesc clubului Colectiv că ați transformat Facebook-ul în Marea Biserică a lui Dumnezeu! Era normal să vuiască Facebook-ul despre această tragedie, dar nu am crezut niciodată ca o să fiu părtaș la un festival unde oamenii și-au epatat platitudinile religioase ce ostracizează comunitatea rock și Halloween-ul, oameni ce râdeau la glumele Allahu Akbar și 11 septembrie, așa cum a spus Kame în linii mari AICI: ba că e al 666-lea Halloween (că e sărbătoarea lui satana) și că a vrut Dumnezeu să moară lumea fix atunci, ori Dumnezeu e mânios pe rocherii sataniști și a vrut să moară rocherii din Colectiv, că trupa asta, Goodbye to Gravity avea poster cu un astronaut care a luat foc sau o melodie prevestitoare cu numele ,,The day we die’’. E frumos să vezi cum in 2015 încă se poartă intoleranța de orice fel. Ghici ce, clubul ăla putea să ardă și la un concert cu Fuego, putea să ardă și la concertul lui Cedry2k preconizat astăzi, dar s-a întâmplat ieri, pentru că acel club avea o izolație de toată jena și a ars de la niște artificii pe care le pui în tort. Așa a fost să fie. Există și imprevizibil, Dumnezeu sigur nu avea trecut în calendar: la 22:30 încep să prăjesc oameni într-un club din țara România.
În privința balurilor anulate, și eu am un bal anulat. Era de așteptat să se anuleze orice fel de eveniment în cadrul unui club. Reacții egoiste, hormonale, tipic adolescentine. Toate cluburile vor fi controlate, puricate, poate și închise. Niciun bal, nicio petrecere în niciun club, cel puțin nu perioada asta. Dacă stăm să analizăm articolul ăsta, trebuie să reconstruim Bucureștiul ca să n-avem clădiri ce stau să cadă.

Peste trei luni însă, tot ce s-a întâmplat va fi un eveniment de tristă amintire și nu vor exista schimbări. Tot spunem că facem totul pas cu pas, dar acum este momentul să facem un pas mare: române, trezește-te!

Advertisements

2 thoughts on “Tragedia din Colectiv în mass-media și Facebook.

  1. A trecut o săptămână… Cel mai rău îmi pare că deja nu se mai aude mai nimic despre Colectiv și victimele din Colectiv, totul a luat amploare, însă în mod politic. Oamenii nu s-au mobilizat pentru victimele din Colectiv, s-au mobilizat să dea jos guvernul. Nu dau doi lei pe cine se află acolo, oricum viața noastră este cu greu influențată de acei bufoni, dar mă deranjează că pe fondul acestei tragedii lumea acum strigă „Jos guvernul”. Nimănui nu îi mai pasă de victime, au și uitat de ce au ieșit în stradă. Păcat…

    PS: Din moment ce blogurile de pe locurile 2 și 3 nu au mai fost active de un an, sugerez să le elimini. Sper că nu renunți la blogging. Observ că postezi din ce în ce mai rar. N-am mai vorbit de mult, am schimbat pseudonimul între timp. Poate În curând deschid un site adevărat, poate ne vedem acolo. Cu ocazia asta primești și o ghicitoare, să aflii de la ce vine noul meu pseudonim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s