Home » D-ale lui Akira » Stelele cad

Stelele cad

Ceva ce am făcut pe moment, mai mult pentru mine. O mică piesă inspirațională care sper să vă placă.

————————————————————————————————————————-

                Stelele cad

E trist să privești cum stelele cad, cum fiecare vis al tău se năruie și se transformă în pulbere ce adie în vânt… E trist cum în fiecare an, așteptările tale scad și dorințele îți dispar una câte una. Dorești să pleci, să evadezi din acea cușcă unde ești ținut captiv, dar știi că nu ai cum să scapi.

E trist… Un simplu strigăt de ajutor, căutarea unui suflet cald ce vrea să te ajute… Și strigi, întrebându-te ce cauți tu printre ei. E trist, cum stele cad zilnic, dar nu se vor mai ridica niciodată.

Gândindu-te la ceea ce ar fi putut să fie, știi că nu e decât imaginație, niște fantasme trecătoare menite să agite spiritul, făcându-l să creadă în basme și minuni. E trist cum viața îți arată cât de haină poate fi, iar tu, un biet copil, ajungi să nu mai crezi în magia acesteia. E trist știind unde ajungi, cum îți plângi fiecare zi, dar parcă nimeni nu vrea să te asculte. E trist, știind că nu ești singurul ce trece prin asta, știind că atâția îți sunt asemeni, niște biete ființă transformat de ură și mânie.

E trist, știind că vei ajunge să dai din cap și să zâmbești, ca un robot, un mecanism programat de alții, de avari și egoiști, să le cauți avere printre gunoaie. E trist cum în fiecare zi nimeni nu mai are timp pentru nimic, fiind mult prea ocupați căutând aur printre pietre. E trist, știind că și tu vei fi unul din ei.

Știind că și ei au fost ca tine, niște bieți copii ce n-au gustat din ce e viața cu adevărat, e trist gândindu-te că au ajuns niște mașini fără minte, făcute în masa, pentru a satisface nevoile altora. E trist știind că stelele nu mai strălucesc și că cerul este negru.

E trist, sperând că un corb sau un vultur te va vedea și îți va curma suferința, sperând ca tu să fi focul, iar el să fie apa. E trist, sperând să găsești o persoană asemenea ție și căutând strălucirea printre prafuri. E trist, știind că nu o vei găsi, știind că ea a dispărut de mult, căutându-te pe tine.

E trist, cum din praful ce a fost cândva o stea, altcineva acum îl modelează după buna voie, ca pe lutul scos din pământ. E trist, cum în fiecare zi tu speri să nu fi găsit, speri să mai poți trăi măcar o clipă acele momente frumoase, nerealizând că ai devenit de mult unul de-al lor. E trist, știind că din tine nu mai rămâne decât praf de stele.

Dar nu uita că din același praf stelele renasc.

One thought on “Stelele cad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s