Home » D-ale lui Tulli » Clasa a IX-a, avancronica unui dezastru anunţat: sezonul 2013-2014

Clasa a IX-a, avancronica unui dezastru anunţat: sezonul 2013-2014

Hehe, ştiţi marea “minune” a examenului de capacitate de anul acesta, cum că generaţia asta e conştiincioasă, a învăţat bine, aşa cum zice nenea Ministrul Educaţiei, onorabilul şi marele Remus Pricopie, cel ce a descoperit ceea ce noi ştiam de mult timp: Sistemul este putred. Se anunţa un măcel acest an. Un “masacru” pe locuri fără precedent în aceasta sesiune de admitere la liceu. Toată “plevuşca” aceasta cu note de peste 9,60 se vor omorî la figurat pentru un loc pe liceele prestigioase (exemplu fiind Sava). Voi “admira” neputincios acest an cum copii cu note cu puţin peste 9 se vor duce la licee de medie MULT mai mică şi se vor scălda în MEDIOCRITATE din cauza acestei parodii ce s-a numit Evaluarea Naţională. Marea majoritate a plevei de elevi “excelenţi” se vor duce la aceste licee prestigioase. Bun, se duc. Mai departe? De ce prevad în al doilea semestru un val de transferuri de la un liceu la altul? De ce? Examenul nu a arătat deloc nivelul adevărat de învăţare şi capacitate mentală al copilului (nici măcar a mea), ci a fost o “umflare” artificială a notelor prin subiecte uşoare. Vom fi cea mai slabă generaţie de clasa a IX-a din ultimii 20 de ani. La testele acelea de început de an vor fi note dezastruoase, iar profesorii îşi vor pune mâinile în cap, iar Ministerul, cu tot cu inspectorate şi angajaţii care pregătesc aceste subiecte îşi vor pune cenuşă în cap…(sau o să dea iar în bară…? Să ne pregătim pentru ce este mai rău. România, încotro?

2 thoughts on “Clasa a IX-a, avancronica unui dezastru anunţat: sezonul 2013-2014

  1. Tu îmi inspiri încredere. Ai o fluență în scris,ceva elevat. Îmi pare rău pentru cei ca tine,care acum probabil vor avea probleme în liceu din cauza unor elevi care nu au ce căuta acolo.

    • Ah, bine ai revenit pe blogul meu! Mi-era dor sa vad comentariile tale pline de realism in doze mici. Multumesc si ma simt onorat ca pot inspira incredere cuiva! Succes cu blogul tau.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s