Home » D-ale lui Tulli » Capitala si lumea ei – Viziunea unui adolescent miop.

Capitala si lumea ei – Viziunea unui adolescent miop.

Bucureşti. Locul meu natal, cum se mai zice. Acel loc în care mulţi provinciali ar da orice să ne viziteze. Dar pentru ce? Marile malluri? Casa Poporului? Oraşul? Oamenii? Dar, să începem cu începutul.

Oamenii. Aş scrie un roman despre fiecare fel de om. Dar nu pot. E prea mare varietatea. Şi chiar aşa, este împânzită de caractere infecte. Parşivi, profitori, pe care azi îi vezi vorbind cu tine şi a doua zi nici nu mai ştiu nici cum te cheamă. Da, generalizez. Ştiu că nu toată lumea e aşa. Dar mereu poţi întâlni oameni aparent buni, însă întru interior să aibă aceeaşi “sămânţă” ca şi restu’. Aici, nimeni nu e sincer. E precum ai fi un personaj din “Jocurile Foamei”. Poţi fi “vândut” de prieteni, la fel cum poţi fi “vândut” de niscaiva străini. Nu există reguli. Aici, oamenii cu adevărat buni sunt otrăviţi de ceea ce văd şi suporta zi de zi. Aici e pe ghici. Dacă ţi-a ieşit, ai câştigat puţin, dacă nu, ai pierdut totul. Dacă vei găsi, vreodată, un adevărat prieten, indiferent cât de diferit este fata de lume, preţuieşte-l. Aici, oameni ca mine sunt consideraţi trişti şi ciudaţi, nu diferiţi. Pentru ca normalitatea înseamnă incultura, manele, valoare, pile şi şmecherii.

Locurile. Încă încerc să mai caut ceva bun în acest loc otrăvit de fel de fel de cocalari şi piţipoance. Doar imaginea mallurilor, a parcurilor şi a Casei Poporului. Hai, să fiu indulgent… Centrul Vechi, dar doar în unele zone. Altfel, ce să admir? Gropile pe asfalt? Unele zone din periferie care arata precum comuna Udaţi-Mânzu? Nu pot. Cică noi facem… dar doar ne răcim gura că facem. Asta e, m-am resemnat. Mă împac doar cu gândul că există persoane deosebite ascunse în stil “underground” precum persoana mea, de altfel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s